6 Haziran 2012 Çarşamba

Mercedes-Benz SLS AMG GT

Mercedes'in süperspor otomobili SLS AMG'nin seçenekleri çoğalıyor. Şimdiye kadar martı kanatlı standart model ile birlikte Roadster, GT3 ve E-Cell konsepti tanıtılan araca daha sportif bir yol versiyonu eklendi.

Coupé ve Roadster olarak sunulacak olan SLS AMG GT'nin dış tasarımına bakıldığında ön panjur, yan solungaşlar ve kaput üzerinde bulunan krom parçaların yan aynalarla birlikte siyaha boyandığı görülüyor. Far ve stopları da koyulaşan otomobilde kırmızı renkli fren kaliperleri standart olarak sunulmakta.


İç mekanında bol bol deri ve Alcantara döşeme kullanılan aracın kırmızı renkli emniyet kemerleri ve yine aynı renkte sunulan dikiş iplikleri dikkat çeken ayrıntılar.

Opsiyonel donanımları arasında iç ve dış karbon fiber paketi, değişik renklerde alınabilen jantlar, Bang & Olufsen ses sistemi ve karbon seramik fren diskleri bulunan aracın yeniden ayarlanan süspansiyon sistemi de daha sportif sürüşlere imkan sağlıyor.


Görsel detayların dışında kalan yenilikleri yazılım iyileştirmesiyle elde edilen SLS AMG GT'nin 6.2 litre hacimli v8 motorunun gücü 591 beygire yükselirken torku 650 Nm'de kalmış. Yazılımı yenilenen bir diğer ünite olan 7 ileri vitesli şanzıman daha hızlı geçişlerle otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 3.7 saniyeye indirmiş. Maksimum sürati 320 km/s'te sınırlandırılan aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasıysa 11.2 saniye sürüyor.

Ekim ayında sahiplerine kavuşmaya başlayacak olan SLS AMG GT modellerinden Coupé'nin Almanya satış fiyatı 204.680 Euro olarak açıklanırken Roadster için 213.010 Euro isteniyor.

3 yorum:

  1. mmm hayır almayacağım otuz beygir olsa düşünebilirdim ama 20 beygir için. ı ıh. kalsın canım.

    YanıtlaSil
  2. aynısından dayimin oglunda var 1. fiteste 300 diyo şimano fites cok fena aman allahım

    YanıtlaSil