29 Mayıs 2011 Pazar

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster


2011 Frankfurt otomobil fuarında sergilenecek olan yeni otomobiller yavaş yavaş tanıtılmaya başlandı. Fuarda sazı eline alması beklenen Alman üreticilerden Mercedes, süperspor modeli SLS AMG'nin üzeri açılabilen modelinin basın tanıtımını gerçekleştirdi.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın ön ve arka görünümü coupé kardeşinden farksızken sabit bir tavan olmaması nedeniyle martı kanat kapılar da yerlerini alışılmış modellere bırakmış. 9 gövde rengiyle birlikte 8 iç mekan renk seçeneği bulunan otomobilin siyah, bej ve kırmızı olmak üzere üç adet branda renk seçeneği bulunuyor.

Standart ve AMG sportif süspansiyon seçeneklerinin yanında adaptif süspansiyon sistemini de opsiyonel olarak sunacak olan aracın iptal edilen metal tavanının neden olduğu zayıflığın telafi edilmesi için yapılan güçlendirme çalışmaları toplam ağırlığı sadece 40 kg artırmış. Coupé modelinde 178 litre olan bagaj hacmi 173 litreye gerileyen otomobilin bagajı, tavanın açık veya kapalı olmasından etkilenmeden aynı hacimle kullanım sunabiliyor. Tamamen elektrikli olarak 11 saniyede açılıp kapanabilen tavan bu işi 50 km/s sürate kadar gerçekleştirebiliyor.

İç mekan tasarımında da bir değişiklik olmayan aracın opsiyonel donanımında Bang & Olufsen marka ses sisteminin yanında AMG Performance Media isimli sistem bulunuyor. Elde edilen performans verilerini sürücüye yansıtan ve istendiğinde hafızaya da alabilen bu sistemde 0-100 km/s süresi, aracın aldığı G kuvvetleri, motor yağı, soğutma suyu ve şanzıman yağı sıcaklıkları, dört tekerleğin anlık hava basıncı, fren ve gaz pedalı pozisyonları, tur zamanı, çeyrek mil süresiyle motorun anlık olarak ürettiği güç ve tork değerleri görülebiliyor.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın ağırlık dağılımı %47-%53 olarak değişirken performans değerlerinde bir değişim olmamış. 6.2 litre hacimli v8 motoru 571 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen otomobil 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 317 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder