3 Haziran 2011 Cuma

BMW M3 Carbon Edition


BMW'nin Çin pazarına özel üretilen M3 modellerine bir yenisi eklendi. 111 örneği bulunacak olan Carbon Edition teknik anlamda bir yenilik sunmazken görsel olarak farklılıkları bulunuyor.

İsminden de anlaşılabileceği gibi gövdesi üzerinde bolca karbon fiber bulunan aracın tavanı, ön splitter ve arka difüzörü, motor kaputu üzerinde bulunan havalandırma geliklerinin çerçeveleri ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler bu malzemeden üretilmiş.

İç mekanda da karbon fiber kaplamalar dikkati çekerken ön yolcu konsolunda aracın sınırlı üretim olduğunu belgeleyen bir plaka bulunuyor. 19 inç çaplı jantları siyaha boyanan aracın gövdesi üzerinde modele özel grafikler kullanılırken deri kaplı koltuklar üzerinde beyaz bir şerit kullanılmış.

420 beygir güç üretebilen, 4 litre hacimli v8 motorunda bir yenilik bulunmayan otomobilin 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı da standart M3 modellerinden alınmış.

2 yorum:

  1. neden bu tür versiyonlar ağırlıklı olarak uzakdoğu pazarına yönelik çıkartılıyor yoksa ben mi yanlış biliyorum?

    YanıtlaSil
  2. Büyük pazarlarının olduğu yerde oluyor genelde bu tip modeller. O nedenle Çin ağırlıklı çalışıyorlar şu sıralar. Bunun haricinde A.B.D. ve Ortadoğu için de özel araçları bulunuyor bu tip markaların.

    YanıtlaSil