28 Mayıs 2011 Cumartesi

AHG Infiniti FX 30d S


Infiniti'nin Nissan'dan aldığı turbo Diesel motoru Avrupa pazarında öngörülen bir başarıya ulaştı. Bu sayede modifikasyon firmalarının da dikkatini çekmeyi başaran Infiniti'nin crossover modeli FX'in turbo Diesel motorlu versiyonu Alman AHG Sports tarafından daha da güçlü bir hale getirildi.

Dışarıdan bakıldığında sadece 21 inç çaplı jantlarında farklılık olan araçta sunulan bu jantlar, lastik takımıyla birlikte 7.900 Euro'ya mal oluyor. Süsüpansiyon alçaltma da sunan AHG Sports bu opsiyon içinse 1.495 Euro talep ediyor.

1.250 Euro'ya sunulan motor modifikasyon kiti 3 litre hacimli v6 motorun gücünü 280 beygire yükseltirken alınan tork değeri de 600 Nm'ye ulaşıyor.

2 yorum:

  1. Infiniti'de kullanılan motor Nissan'dan alınmıyor. Infiniti markası Nissan firmasına bağlı ve kullanılan motor sadece Infiniti için kullanılan tamamen özel yapım bir makina.

    YanıtlaSil
  2. Infiniti, Nissan'ın bir alt markası. Nissan da Renault ile ortak. V9X kodulu v6 turbo Diesel motor da sadece Nissan'da değil Renault'da da kullanılıyor. Infiniti'ye özel bazı sessizleştirme çalışmalarının olduğu doğru fakat Nissan Navara ve Renault Laguna'nın kaputu altında yatan blokla FX30d S'inki arasında fark yok.

    YanıtlaSil