25 Mayıs 2011 Çarşamba

Jaguar E-Type Speedster Lightweight


Retro otomobil tasarımları günümüzde oldukça tutuluyor. Bunu bir adım ileri götürmek isteyen Eagle gibi firmalarsa bazı efsanevi araçların tasarımlarını değişiklik yapmadan günümüze taşımayı tercih ediyor.

Jaguar'ın ünlü spor aracı E-Type da günümüze en az değişiklikle uyarlanan otomobiller arasında. Yuvarlak hatlı dış tasarımı ve alçak ön cam görenleri 50 yıl geriye götürürken baklava desenli deriyle kaplanmış iç mekan da aynı etkiyi veriyor. Ahşap direksiyon simidi ve alüminyum orta konsol gibi tasarım detayları nostalji yaşatırken göstergeler elbette ki yuvarlak.

4.260 mm uzunluk, 1.740mm genişlik ve 1.000 mm yüksekliğe sahip olan aracın telli tasarıma sahip 16 inç çaplı jantları da klasik Jaguar modelinden alınmış gibi duruyor. Önde 315, arkada 280 mm çaplı fren diskleri ve dört pistonlu kaliperlerle donatılan fren sistemi modern etkinin başlangıç noktasıyken 5 ileri vitesli manuel şanzıman ve kilitli diferansiyel çok da yeni olmayan unsurlar.

Ayarlanabilir süspansiyon sistemine de sahip olan otomobilde görev yapan 4.7 litre hacimli, 6 silindirli motor 310 beygir güç, 460 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı 1.008 kg olarak açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5 saniyenin altına inerken maksimum süratin 260 km/s'in üzerinde olduğu açıklandı.

4 yorum:

  1. Güzel düşünce aslında ama bire bir kopya mı? Değil sanki...Ön kısımda d type dan da esintiler var, gayet güzel görünüyo...

    YanıtlaSil
  2. Evet, tasarımda ufak tefek rötuşlar var. Hoş görünüyor ama gerçekten de.

    YanıtlaSil
  3. Bugun Jeremy Clarkson Sun'daki kosesinde bahsetmis bu arabadan. fiyati yarim milyon pound.

    YanıtlaSil