2 Mart 2010 Salı

ABT R8 GT R



Abt'ın 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceği yeniliklerin R8 Spyder ile sınırlı olduğunu sananlar yanılıyor. Üreticinin asıl bombası, R8'in coupé versiyonu üzerine geliştirdiği ve sadece 25 adet örneğini üreteceği süperspor otomobili R8 GT R.

Standart kardeşinden 100 kg daha hafif olan otomobilin ön tampon ve ızgarası tamamen yenilenirken tampon altına bir adet splitter eklenmiş. Yan etekleri ve yan aynaları yeniden tasarlanan otomobil 19 inç çaplı jantlarla donatılmış. Arka kısmında, yeni tasarlanmış tampon, difüzör, büyük spoiler, şeffaf motor kapağı ve çapraz yerleştirilmiş egzoz çıkışları dikkat çeken otomobilin modifiye edilen süspansiyon sisteminde hem sertlik hem de yükseklik ayarı sunuluyor.

İç mekanının büyük kısmı deri ve Alcantara kaplı olan otomobilin bu kısmında baklava desenli döşemelere sahip yarış koltukları, 4 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve GT R logoları dikkat çekiyor.

Motoru da ciddi şekilde modifiye edilen otomobilin 5.2 litre hacimli v10 kalbi 620 beygir gücünde. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen otomobilin 0'dan 200 km/s'e ulaşmasıysa sadece 9.9 saniye sürmekte.

Maksimum sürati 325 km/s olarak açıklanan otomobili güvenli bir şekilde durdurma görevi, karbon seramik fren disklerine sahip fren sistemine verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder