2 Mart 2010 Salı

ABT R8 Spyder



2010 Cenevre otomobil fuarı, Alman modifikasyon firmalarının da gösteri alanı olacak gibi. Bu durumun en güzel örneklerinden birini de Audi R8 Spyder'ın modifiye edilmiş bir versiyonunu sergileyen Abt veriyor.

Tamamen yenilenmiş bir ön ızgara ve tampon ikilisine sahip olan otomobilin tamponunun altında bir de splitter bulunuyor. Yan etekleri de tamponun çizgisine uygun şekilde tasarlanan otomobilin arka kısmıysa adeta yeni baştan yaratılmış. Tasarımı tamamen yenilenen tamponun üzerinde değişik şekillerde hava yarıkları bulunurken alt kısımda bir difüzör ve kendi aralarında ikişerli olarak çapraz konumlandırılmış toplam dört egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Arkada bulunan sabit spoiler de yan etekler gibi karbon fiberden üretilirken araç için sunulan jantlar 19 ve 20 inç çaplı.

Aracın 5.2 litre hacimli v10 motorundan 600 beygir güç almayı başaran Abt mühendisleri fren ve süspansiyon sistemlerini de modifiye etmişler. Otomobil, bu haliyle 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşırken maksimum sürati 320 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder