23 Eylül 2010 Perşembe

MANSORY BMW X5 M


İsviçre merkezli modifikasyon firması MANSORY, BMW'nin güncel ürün gamı üzerinde yaptığı ilk çalışmasını tanıttı. Markanın popüler SUV modeli X5 üzerinde çalışan firma hem görünüm hem de performans anlamında değişime gitmiş.

Ön çamurlukları 70, arkaları ise 80 mm genişletilen aracın büyük hava girişlerine sahip yeni tamponunun altında bir splitter ve iki deflektör bulunuyor. Motorun daha iyi soğutulabilmesi için kaput üzerine dört büyük çıkış açan MANSORY, yan etekleri de makyajlayarak güçlü görünümü pekiştirmiş.

Arka kısımda baştan tasarlanmış köşeli tampon dikkat çekerken bu tamponun köşelerine dörtgen biçimli dört egzoz çıkışı yerleştirilmiş. Çamurlukların ön ve arkasına hava kanalları yerleştiren firma arka camın üst ve alt kısmına birer spoiler eklerken arka tampon altına da bir difüzör yerleştirmiş.

23 inç çaplı jantlarla donatılan aracın makyaj gören parçalarının büyük çoğunluğu karbon fiberden üretilmiş. Süspansiyon sistemi 40 mm alçaltılan X5, bu sayede daha dengeli bir sürüşe de sahip olmuş.

İç mekana geçildiğinde özel tasarımlı sportif direksiyon simidi dikkat çekerken isteyen müşteriler deri ve Alcantara döşemelerin renk ve şekillerini kişiselleştirebiliyor. MANSORY, arzu eden müşteriler için değişik renklerde karbon fiber kaplama da sunuyor.

Kaputun altı için de bir kit hazırlayan MANSORY, çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorun gücünü 670 beygire, torkunuysa 950 Nm'ye yükseltmiş. 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşan aracın maksimum süratiyse 300 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder