21 Eylül 2010 Salı

Porsche 911 Speedster


Efsane geri döndü! Porsche'nin en havalı roadster serisi Speedster, dördüncü nesliyle 2010 Paris otomobil fuarının ağır topları arasında yerini aldı. Fuarda Carrera GTS ile birlikte sergilenecek olan araç, bu ailenin ilk modeli olan 356 Speedster'ın anısına sadece 356 adet üretilecek.

Ön camı 60 mm alçaltılmış olan otomobilin gövdesi de Carrera GTS'te olduğu gibi, arkadan itişli standart modellerden 44 mm daha geniş. Klasik görünümlü ve siyah renkli kollara sahip jantlar, ön tampon altında bulunan splitter, genişletilmiş yan etekler, alt kısmı yeniden tasarlanan arka tampon, siyaha boyanan model ismi, egzoz çıkışları, far çerçeveleri ve ön cam çerçevesi standart olarak sunulan aracın en önemli özelliğiyse tente kapalıyken bu düzeneğin üzerini örten çift bombeli kapak.

İki kişilik oturma kapasitesi sunan aracın ön konsolunda bir değişim yaşanmazken bu otomobil için özel olarak yaratılan mavi gövde rengi iç mekanda da kendisini belli ediyor. Aracın ikinci renk seçeneğiyse beyaz.

Süspansiyon sistemi standart Carrera modellerinde olduğundan daha sert bir hal alan araçta karbon seramik fren diskleri ve 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Daha önce 911 Sport Classic ve Carrera GTS'in kaputları altında bulunan 3.8 litre hacimli motor 408 beygir gücü arka tekerleklere iletiyor ve 100 km mesafede ortalama 10.3 litre benzin tüketiyor.

Daha çok koleksiyoncuların ilgi göstermesi beklenen otomobilin Almanya pazarında, vergi dahil satış fiyatıysa 201.682 Euro.

5 yorum:

  1. Güzel ama gereksiz pahalı. Şu an satılan 911 ler içinde 911 GT2 RS den sonra en pahalı model. 911 Turbo S Cabriolet'den bile pahalı. Tek olayı sınırlı üretim ve birkaç güzel tasarım ayrıntısı. Tamamen pazarlama taktiği. Türkiye'ye gelirse fiyatı 400.000€ civarında olur.

    YanıtlaSil
  2. Koleksiyonculara gün doğdu ama gerçekten de fiyat konusunda uçulmuş.

    YanıtlaSil
  3. yuh 200000 euro he mi? yaksınlar o arabayı ya...

    YanıtlaSil
  4. opsiyona bak ! carboseramic frenler doğuş oto daki opsiyon fiyatı sadece 33.000 € günlük kullanım için lazım mı ? hiç sanmıyorum :S

    YanıtlaSil
  5. Bunda standart karbon seramik frenler. Ondan dolayı artıramayacaklar fiyatını :)

    YanıtlaSil