27 Şubat 2010 Cumartesi

Pagani Zonda Tricolore



Pagani, Zonda Cinque'yi yeterince özel bulmayan bir sürücü için üretilecek olan Tricolore'yi tanıttı. Burada kullandığım "Bir sürücü" lafı hatalı değil, zira araçtan sadece bir adet üretilecek. İtalya'nın, 50. yaş gününü kutlayan hava akrobasi takımına atıfta bulunan bu otomobil Zonda Cinque temelleri üzerine geliştirilmiş.

Gövdesi siyah ve koyu maviye boyanan otomobilin yan kısmında açık mavi bir şerit bulunurken ön kısımda İtalya bayrağının yeşil, kırmızı ve beyaz renkleri iki şerit halinde arkaya doğru uzuyor. Jantları altın renkli olan otomobilin fren kaliperleri de mavi renge boyanmış. Gövdesinin tamamı karbon fiberden üretilen otomobilin farlarının altına LED teknolojisi kullanan gündüz farları eklenmiş.

İç mekanda mavi, beyaz ve siyah rengin kullanıldığı otomobilin bu bölümü, deri döşemeler ve karbon fiber kaplamalarla oldukça dikkat çekici bir hale gelmiş.

Mercedes'in AMG divizyonu tarafından üretilen 7.3 litre hacimli v12 motoru 678 beygir güç, 755 Nm tork üretebilen otomobil 1.200 kg'da tutulan ağırlığı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşırken 0'dan 200 km/s sürate ulaşması sadece 9.6 saniye sürüyor. Direksiyon arkasında bulunan kulakçıklardan da kontrol edilebilen yarı otomatik bir şanzımanla donatılan aracın maksimum süratiyse 350 km/s.

Bu arada merak eden otomobil severler için aracın fiyatının 1.3 milyon Euro olduğunu belirteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder