22 Şubat 2010 Pazartesi

Dodge Challenger Drag Pak


Chrysler grubu araçlar için satış sonrası parça üretimiyle uğraşan Mopar, 2010 model Dodge Challenger için hazırladığı Drag paketini tanıttı. 2009 model araçları temel olarak kullanan 100 adetlik üretimin tamamını satan Mopar, bu başarının ardından daha da iddialı bir şekilde pistlere döndü.

Dönülen yeri pist olarak tanımlamam gerekti zira araçların trafiğe çıkma izinleri bulunmuyor. Challenger SRT8 temelli araçlarda kullanılan HEMI motor 6.1 litre hacimli bir v8. Seri üretim araçlardan yaklaşık 455 kg daha hafif olan bu otomobiller siyah-beyaz renk kombinasyonuyla üretilecekler. Standart olarak 6 ileri vitesli manüel şanzımanla üretilecek olan araçlar istenirse 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla da sipariş edilebilecek.

Arka lastikleri öndekilerden büyük olan araçlarda kompozit malzemelerden üretilme bir kaput kullanılırken bu kaputun üzerinde büyük bir havalandırma yarığı bulunuyor. Hidrolik direksiyon sistemi iptal edilen otomobilin soğutma ve fren sistemi hafifletilirken ön koltuklar Dodge Viper'dan alınan koltuklarla değiştirilmiş.

2010'un yaz aylarında piyasaya çıkacak olan otomobilin fiyatı A.B.D.'de 40.000 Dolar seviyesinden başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder