22 Şubat 2010 Pazartesi

HAMANN X6M Tycoon Evo M



HAMANN, HM670 paketinin ardından, 2010 Cenevre otomobil fuarında yine X6M bazını kullanacak başka bir araç daha tanıtacağını açıkladı.

Tycoon Evo M paketiyle donatılan aracın aerodinamik paketi HM670'de kullanılana benzese de hafif değişiklikler dikkat çekiyor. Örneğin tamamen yanilenen ön tamponda toplam dört adet LED far kullanılmış. Kaputu da yenilenen aracın bu parçasında büyük hava yarıkları açılmış. Geniş yan etekleri de dikkat çekici olan aracın çamurluklarının denişliği de toplam 6 cm artırılmış.

Arka kısımda çamurluk arkasında bulunan hava yarıkları dikkat çekerken arka camın üstünde ve altında kullanılan birer spoiler ve arka tamponun altına monte edilen difüzör sportif görünümü pekiştiriyor. Merkezi konumlu çift egzoz çıkışı ve 23 inç çaplı jantlarsa görünümü tamamlayan aksesuarlar.

İç mekanında da ilginç donanımlar sunulan aracın Alcantara kaplı tavanında Rolls-Royce modellerinde olduğu gibi yıldızlı gök yüzü görünümlü LED aydınlatma bulunuyor. Alüminyum pedallarla donatılmış olan aracın direksiyon simidinin şekli yenilenirken üzeri deri ve Alcantara ile kaplanmış. Ön konsolunun da tamamı deri kaplı olan araçta karbon fiber kaplamalar da opsiyonel olarak sunuluyor.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 670 beygir güç, 780 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşırken maksimum sürati 300 km/s olarak açıklanmış. Fren sistemi modifiye edilen aracın süspansiyon sistemi de sertleştirilirken yüksekliği de 40 mm azaltılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder