21 Şubat 2010 Pazar

Mercedes-Benz F800 Style



Mercedes, 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceği konsepti F800 Style'ı tanıttı. Hibrit motorlu bir araç olan bu konsept, ikinci nesil CLS serisinin tasarım detaylarını bünyesinde barındırıyor.

2007 yılında tanıtılmış olan F700 konseptiyle benzerliği hemen belli olan aracın tavan çizgisi güncel CLS serisi modellerini andırmakta. BMW'nin 2005 yılında benimsemeye başladığı dalga şekilli çizgileri üzerinde gördüğümüz konseptin arka kapıları kayarak geriye doğru açılıyor.

Oldukca fütüristik ve etkileyici bir iç mekan tasarımına sahip olan otomobilin ince yapılı koltukları havada asılı duruyorlarmış gibi görünürken kokpitin sadeliği, genel şıklığa katkı yapıyor. Kumanda elemanları orta konsol ve sürücü kapısında konumlandırılırken kare şekilli direksiyonun arkasında tamamen dijital göstergeler bulunuyor.

Benzinli motor olarak 300 beygir güç üretebilen bir v6 kullanan araç elektrik motoruyla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyenin altında bir sürede ulaşabiliyor. Sadece elektrik motoruyla 29 km menzile sahip olan araçta ileri teknoloji elektronik sistemler kullanıma sunulmuş.

Hız sabitleme sistemi "Distronic Plus Traffic Jam Assistant" olarak anılan araç artık sadece trafiğe yakalanıldığında aracı yavaşlatıp hızlandırabilmekle kalmıyor, 40 km/s süratin altında kalındığı takdirde aracın direksiyon sistemini de kontrol edebiliyor.

Bunun yanında kaza önleme sistemi PreSafe'in artık arkada da gözleri var. Arkadaki trafiği de gözlemleyen sistem buradan gelebilecek darbelerden önce de sürücü ve yolcuları kazaya hazırlamak için programlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder