26 Şubat 2010 Cuma

Mercedes-Benz SLS AMG F1 Safety Car




2010 sezonunda Formula 1'de yarışacak olan takımların birer birer açıklanmasının ardından organizasyonun kullanacağı "Safety Car" da gün yüzüne çıktı. Yakın geçmişteki diğer örnekleri gibi bir Mercedes yıldızına sahip olan otomobil artık bir SLS AMG.

Üzerine yapıştırılan çıkartmalar haricinde tavanında ve arka plakalığında bulunan ışıklardan da rahatça tanınabilen aracın ek olarak takılan ışıklarının tamamı LED teknolojisine sahip. Plakalıkta kullanılan 700 adet LED ampulü aracın sis ve yağmurlu havalarda rahatça görülebilmesini sağlarken bu kısmın rengi, o anda uyulması gereken bayrağın rengine dönüşebiliyor.

Aracın üst kısmında ön ve arka kısmı daha kolay görebilmeye yarayan kameralar bulunurken bu kameraların görüntüleri içeride bulunan iki LCD ekrana aktarılıyor. Bernd Mayländer tarafından kullanılacak olan otomobilde Pete Tibbetts yolcu koltuğunda oturacak.

Aracın iç mekanına geçildiğindeyse değişikliklerin daha yoğun olduğu fark ediliyor. Deri ve Alcantara kaplı direksiyon simidi 370 mm çapındayken yarış koltukları 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip. Orta konsoluna bir LCD ekran eklenen aracın iki koltuğunun arasına da değişik bayrakları temsil eden renkli düğmeler sıralanmış.

Motor olarak standart SLS AMG'nin 6.2 litre hacimli v8 ünitesini kullanan otomobil sahip olduğu 571 beygir güçle şimdiye kadar "Safety Car" olma görevini üstlenmiş en güçlü otomobil durumunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder