26 Şubat 2010 Cuma

Volkswagen Cross Golf



Şubat ayının ortasında, 2010 Cenevre otomobil fuarında yenilenen Cross Polo'yu sergileyeceğini duyuran Volkswagen şimdi de aynı fuarda bu aracın büyük kardeşi Cross Golf'ün makyajlanan versiyonunu tanıtacağını duyurdu.

Altı, standart Golf modellerininkinden 20 mm daha yüksek olan aracın ön ve arka tamponlarının alt kısımlarında bulunan koyu plastik ve metalik renkli korumalar, yanlarda bulunan siyah korumalarla birlikte hafif arazi şartlarında aracın alt kısmında meydana gelebilecek çizikleri önlüyor. 17 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin tavan rayları ve yan ayna korumaları metalik gri renkte.

İç mekanına geçildiğinde çift renkli koltuk döşemeleri dikkat çeken aracın konsoluna da siyah ve gri renkler hakim.

İlk etapta üç benzinli ve iki Diesel motor seçeneğine sahip olacak olan otomobilin benzinli motorlarının tamamı TSI teknolojisine sahip. Bu motorlardan 1.2 litre hacimli olanı 105 beygir güç üretebilirken 1.4 litre hacimli ünitenin 122 ve 160 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor.

Turbo Diesel motor seçenekleri 105 beygir güç üretebilen 1.6 ve 140 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli ünitelerle sınırlı olan aracın 1.2 litre hacimli benzinli motoru haricinde kalan bütün seçenekleri için çift kavramalı yarı otomatik şanzıman (DSG) seçeneği sunuluyor.

1 yorum:

  1. Golf değil de Golf Plus'ın Cross modeli aslında. Golf Plus'ın kendisi gereksiz bir modelken bir de bunu çıkarmışlar. Golf, Touran, Tiguan... Bu modeller yeterli bence.

    YanıtlaSil