26 Şubat 2010 Cuma

TECHART GTStreet R



TECHART, 911 Turbo ve Turbo S modelleri için hazırladığı gövde kitini tanıttıktan bir hafta sonra yine 911 Turbo temelleri üzerine geliştirdiği GTStreet R modelinin üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Teknik olarak 997.1 kasa kodlu 911 Turbo bazında üretilen GTStreet R modeli ile aynı olan otomobilin görünümü makyajlanmış. Tasarımı tamamen yenilenen ön tamponun alt kısmına karbon fiber splitter eklenirken LED gündüz farlarının şekilleri değiştirilmiş.

Yan kısmına geçtiğimizde aracın aynalarının karbon fiber parçalarla dekore edildiğini görüyoruz. Yan etekleri de yenilenen otomobil için sunulan jantlar 19 veya 20 inç çaplı.

Tasarımın en çok değiştiği yerse arka kısım. Arka camın üzerine bir spoiler eklenen aracın motor kaputu tasarımı değiştirilmiş. Alt kısmına havalandırma ızgarası eklenen kaputun üzerinde, açısı ayarlanabilen dev bir spoiler bulunuyor. Arka tamponun da tasarımı tamamen yenilenirken bu parçanın altına yeni bir difüzör ve yenilenmiş egzoz sisteminin dört çıkışı eklenmiş.

Otomobilin iç mekanına geçildiğinde özel deri döşemeler, kırmızı renkli dikişler, alüminyum pedallar, karbon fiber kaplamalar ve "GTStreet R" logoları baktığınız her yerde dikkatinizi çekiyor.

Araçta görev yapan çift turbo beslemeye sahip Boxer motor 660 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.5 saniye süren otomobilin maksimum sürati 345 km/s olarak açıklandı.

Bu otomobili yaratırken standart Porsche 911 Turbo'nun fren ve süspansiyon sistemini de modifiye eden firma, aracın yerden yüksekliğini 25 mm azaltırken ön aksa, yüksekliğini 60 mm kadar artırabilen hidrolik bir sistem eklemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder