24 Şubat 2010 Çarşamba

HAMANN Fiat 500 Abarth ve Abarth Esseesse



Fiat'ın küçük roketleri 500 Abarth ve 500 Abarth Esseesse için modifikasyon kiti sunan üreticiler arasına HAMANN da katıldı. Aslında 2009 yılında tanıtılan Largo ile bu otomobiller üzerinde çalışmalarına başlamış olan firma, sunduğu beş değişik modifikasyon kitiyle daha geniş bir kitleye ulaşmayı planlamakta.

Görünümü oldukça vahşileşmiş olan otomobilin LED gündüz farları entegre edilmiş ön tamponu, genişletilmiş çamurlukları, yan etekleri ve alt kısmına bir difüzör yerleştirilmiş arka tamponu tamamen yeni tasarımlar. 18 inç çaplı jantları ve dört çıkışlı egzoz sistemi sportif görünme katkıda bulunurken bagaj kapağı üzerinde bulunan büyük spoiler yüksek süratlerde stabiliteyi artırıyor.

İlk paragrafta belirttiğim gibi beş ayrı güç seviyesine sahip olan aracın ilk kiti Esseesse'de sunulmuyor. HS I adı verilen kitle birlikte, turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motorun gücü 160 beygire, torkuysa 285 Nm'ye ulaşıyor. HS II adlı kitle birlikte güç 180 beygire, torksa 295 Nm'ye yükseliyor. HS III adlı kitle birlikte güç 200 beygiri (210), torksa 300 Nm'yi (310) geçiyor.

HS RACE adlı kitle birlikte motorun iç yapısında da değişikliğe giden HAMANN mühendisleri 1.4 litre hacimli motordan 240 beygir güç, 330 Nm tork almayı başarabilmişler. HS CINQUECENTO 575 adlı kitle birlikte 275 beygir güç ve 380 Nm gibi değerlere ulaşan mühendisler bu araçta silindir kafalarından kam miline, diferansiyelden şanzımana kadar hemen hemen her noktada modifikasyona gitmişler.

Bu araçları güvenli bir şekilde durdurabilmek için çapları 305 mm'ye kadar büyüyen fren diskleri kullanan HAMANN, dört pistonlu fren kaliperlerini de donanımlar arasına koymuş.

Daha sade bir dış görünüm isteyen sürücüler için "sportivo-line" adında bir donanım paketi sunan HAMANN, bu araçlarda sadeleştirilmiş aerodinamik paketin yanında 17 inç çaplı jantlar da sunmakta. Dış mekanları damalı bayrak çıkartmasıyla zenginleştirilebilen araçların iç mekanlarındaysa alüminyum pedal seti ve özel paspaslar dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder