27 Mayıs 2020 Çarşamba

BMW 5 Serisi


BMW'den beklediğimiz haberler gelmeye başladı. Alman marka, en popüler modellerinden 5 Serisi'ni makyajladı. Daha sportif bir duruş sergileyen araca 48 Volt hafif hibrit sistem opsiyonu da eklendi.

Beklenen değişikliklerle karşımıza çıkan otomobilde daha ince yapılı LED farlar, yeni tasarım tamponlar ve ön panjur, farklı egzoz çıkışları, deseni değişen LED stoplar, yeni jant ve gövde rengi seçenekleri sunuluyor.


İç mekanda daha az farklılık sunan otomobilin direksiyon simidinde krom trim parçaları bulunuyor. Apple CarPlay ve Android Auto sunan bilgi-eğlence sistemi aynı zamanda iDrive'ın 7. sürümüne de sahip. Deri döşeme renkleri ve konsollar üzerinde yer alan trim parçalarında da farklı seçenekler oluşturulmuş.

Bütün motor seçeneklerinde 48 Volt hafif hibrit yardımcı sunmaya başlayan 5 Serisi'nin Avrupa'da sunulacak benzinli motorları 2, 3 ve 4.4 litre hacimli. Ünitelerin ürettiği güç 184 ile 530 beygir arasında değişirken tork değerleri 290 ile 750 Nm arasında.


Diesel ünitelerin hacimleri de eskiden olduğu gibi 2 ve 3 litre olarak belirlenmiş. Ünitelerin güç ve tork değerleri 190 beygir, 400 Nm'den 340 beygir, 700 Nm'ye kadar uzanıyor. Şarj edilebilir hibrit motorlarında da 2 ve 3 litre hacimli, benzinli üniteler kullanan 5 Serisi, elektrik motorunun da yardımıyla 530e'de 292 beygir güç, 420 Nm tork, 545e'de 394 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Bütün modellerde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken motor seçeneğine göre arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi donanımda sunuluyor. Sadece elektrikli kullanımda araçların menzilleri 67 km'ye kadar uzayabiliyor.

2 yorum:

  1. büyütün büyütün, çakma tablet görünümlü ekranları daha da büyütün.

    YanıtlaSil
  2. İçerideki ekran sırıtıyor ancak dış tasarım çok güzel.

    YanıtlaSil