27 Mayıs 2020 Çarşamba

Mercedes-Benz E Serisi Coupé ve Cabriolet


Mercedes, Mart ayında başladığı işi tamamlıyor. Bu tarihte makyajlanan E Serisi'nin iki kapılı seçenekleri de çok kapılıların farklılıklarına kavuştu. Araçların sahip oldukları teknoloji seviyesi de gelişmiş.


Dış görünümde ortaya çıkan yenilikler büyük değil. Diğer kardeşlerde olduğu gibi biraz daha yuvarlak hatlara sahip farlar, ön panjur ve tamponun haricinde hafifçe rötuşlanmış arka tampon ve iç tasarımı yenilenmiş stoplar dikkat çekiyor. Dört yeni gövde rengiyle birlikte yeni jant seçenekleri de donanıma eklenmiş.


Araçların iç mekanında karşımıza çıkan en büyün yenilik şüphesiz direksiyon simidi. Çiftli gruplanmış üç kola sahip olan parça üzerinde dokunmatik düğmeler yer alıyor. MBUX'in son sürümüne de kavuşan araçların dokunmatik ekranına sürücünün boyu girildiğinde koltuğun otomatik olarak ayarlanması da yeni bir fonksiyon.


Motorlarını da diğer kardeşleriyle paylaşan ikilinin benzinli ve Diesel üniteleri 194 ile 435 beygir arasında güç üretebiliyor. Bazı ünitelerde sunulan EQ Boost 48 Volt hafif hibrit sistem 21 beygire kadar ek güç ve 250 Nm'ye kadar ek tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda sunulurken motor seçeneğine göre araçlar arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder