28 Mayıs 2020 Perşembe

Volkswagen Nivus


Volkswagen'in SUV aşkı bitmiyor. Alman markanın Brezilya ayağı, bu ülkede üretilecek Nivus'u tanıttı. Üstelik bu sefer otomobilin uluslararası pazarlarda da satılacağı açıklandı. Avrupa'ya gelişse 2021'in ikinci yarısı olarak açıklandı.


Markanın köşeli tasarım diline sahip olan otomobilde büyük sayılabilecek bir ön panjur, LED farlar, dik yerleşime sahip sis farları ve şık sportif duruşa sahip tampon hava girişi, 17 inç çaplı jantlar, tavan rayları, siyah renkli gövde korumaları, spoiler, koyu renkli stoplar ve arkaya doğru alçalan tavan dikkat çekiyor.

Polo temelleri üzerine geliştirilen otomobilin boyutları T-Cross'unkine yakın. 4.266 mm boya, 1.757 mm genişliğe ve 1.493 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesiyse 2.566 mm olarak açıklandı.


İç mekanda da Polo izleri görülebilen Nivus'ta dijital gösterge paneli, üç kollu direksiyon simidi ve fiziksel butonlara sahip olmayan, 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran sunuluyor. Bagaj hacmiyse 415 litre.

Kaputu altında 1 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, 3 silindirli, benzinli motor bulunan otomobil yakıt olarak E85 kullanabiliyor. Benzinle 116 beygir güç üretebilen ünite etanolle 128 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımansa standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder