26 Mayıs 2020 Salı

Kia Rio


Kia'yı B segmentinde temsil eden hatchback model Rio makyajlandı. Kuzeni Hyundai i20'de kullanılan yeni teknolojilerle donatılan otomobilin iç mekanı da artık daha kaliteli bir görünüm sunuyor.


Makyajlı Rio'nun dış mekanında aslında büyük farklılıklar yok. İki yeni gövde rengi ve farklı jant seçenekleri sunulmaya başlanan aracın ön panjur ve tamponu elden geçirilmiş. GT-Line paketli modellerde farklı yan etekler, daha sportif duran arka tampon ve çift egzoz çıkışı sunuluyor. Anten de artık yüzgeç biçimli.

İç mekanda daha kaliteli trim parçaları kullanmaya başlayan Kia yeni bir mavi trim paketiyle bu kısmı renklendirmiş. Ayrıca en büyük dokunmatik ekranın boyutu da artık 8 inç. Kia, Rio'nun gösterge panelinde de ufak yenilikler yapmış.


Kaput altında da i20'den etkilendiği görülen Rio'nun 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan 1.2 litre hacimli, benzinli motoru 84 beygir güç, 118 Nm tork üretebiliyor. Turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli ünitenin 100 beygir güç, 172 Nm tork üretebilen seçenekleri 6 ileri vitesli manuel, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik veya manuel şanzımanın akıllı seçeneğiyle alınabiliyor. Bu şanzıman, ayak gazdan çekildiğinde motor ve şanzıman arasındaki bağlantıyı kesiyor. Bu modelde 48 Volt hafif hibrit desteği de bulunuyor.

120 beygir güç üretebilen 1 litre hacimli motoru artık 200 Nm tork sunabilen Rio'nun bu seçeneğinde sadece akıllı 6 ileri manuel ve 7 ileri yarı otomatik şanzıman opsiyonu bulunuyor. Modelde 48 Volt hafif hibrit destek de standart.

1 yorum:

  1. b segmenti için gayet güzel bir iç tasarım.

    bu şekilde sonradan takılmış tablet ekran görünümü ile tüketici karşısına çıkan mercedes, audi utansın.

    500k para istenen a5, a4 ile, c serisi, glc ile rio aynı konsol tasarımına sahip.



    U T A N I N ! ! ! !

    YanıtlaSil