19 Mayıs 2020 Salı

ALPINA XB7


Şu sıralar Alpina'dan gelen haberler de dikkat çekici. BMW'nin en büyük SUV modeli X7 temelleri üzerine geliştirilen XB7'yi tanıtan Alman üretici bu modeliyle A.B.D. pazarında sunacağı ilk SUV seçeneği de tanıtmış oldu.

Görsel yenilikleri tahmin edilebilir olan araçta daha dinamik görünen tamponlar, farklı yan etekler, siyah renkli cam çerçeveleri ve dörtlü egzoz çıkışı gibi yenilikler bulunuyor. Jant seçenekleriyse 21 ve 23 inç çaplı.


X7'nin süspansiyon ayarlarında oynamalar yapan Alpina lastikler ve jantlarla birlikte frenleri de yenilemiş. Brembo imzalı üniteler, önde dört pistonlu kaliperler ve 395 mm çaplı disklere sahip. Arkadaysa disk çapı 400 mm.

İç mekanında da büyük değişiklikler bulunmayan XB7'de farklı dikiş desenlerine sahip deri döşemeler, Alpina'ya özel dijital gösterge paneli ve üretim plakası gibi eklemeler bulunuyor.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli bir V8 motor bulunan otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip. 621 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen, 2.655 kg ağırlığa sahip SUV, 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken 0-200 km/s deparı 14.9 saniye sürüyor. Maksimum süratse 290 km/s olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. alpina her zaman çok varoş gözüküyor. futbolcu arabası gibi işler yapıyorlar. brabus da aynı.

    YanıtlaSil
  2. Sen yap ulan o zaman iyisini

    YanıtlaSil