18 Mayıs 2020 Pazartesi

Toyota Sienna


Toyota'nın, özellikle A.B.D. pazarında çok başarılı olan MPV modeli Sienna yeni nesline kavuştu. TNGA-K platformuna kavuşan araç ilk etapta sadece hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

Giderek daha sportif duran Toyota modellerinden biri haline gelen Sienna'da inceltilmiş LED farlar, küçük bir panjur ve tamponun büyük kısmını kaplayan dev hava girişi dikkat çekiyor. Arka bölümde Lexus modellerine göz kırpan LED stoplar ve tampon tasarımı gözlerden kaçmıyor.


Bagaj kapağı camının hem üst hem de altında spoiler sunan MPV'nin sportif görünüm paketinde tavan rayları, jantlar ve yan aynalar siyaha boyanırken tamponlar ve yan etekler daha agresif bir tasarıma kavuşuyor.

İç mekanında önceki nesil örneklere göre genişleme yaşayan Sienna'nın kokpiti çok katlı tasarımıyla dikkat çekiyor. Sade tasarımlı direksiyon simidi ve gösterge tablosu haricinde düğme sayısı azaltılmış orta konsol ve ince havalandırma ızgaraları gözlerden kaçmıyor. Üç koltuk sırası sunan MPV, 6, 7 veya 8 kişilik olarak alınabiliyor.


Kaputu altında 2.5 litre hacimli, benzinli motora sahip bir hibrit sistem sunan Sienna önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Bir çift elektrik motoruyla birlikte üretilen karma güçse 247 beygir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder