29 Mayıs 2020 Cuma

Acura TLX


Acura'nın sportif sedan modeli TLX'in merakla beklenen yeni nesli tanıtıldı. Otomobilin tasarımını, geçtiğimiz yıl tanıtılan Type S konseptine benzeten marka bu sayede Alman sedanlarına daha dişli bir rakip olma peşinde.

Alman modellerde olduğu gibi farklı donanım seviyelerinde farklı tamponlar ve jantlar kullanmaya başlayan otomobilin ön bölümünde çokça çıkıntıya sahip kaput, beşgen panjur ve LED farlar dikkat çekiyor. Jant çapları 18 ile 20 inç arasında değişen TLX'in yan karakter çizgisi ve genişletilmiş çamurlukları da dinamik detaylar arasında.


Arka bölümde yatay stoplar, kısa bir bagaj kapağı ve köşeli çift egzoz çıkışı olan otomobilin tavanında yüzgeç anten görülebiliyor. Type S paketli seçeneklerdeyse önde splitter, arkada spoiler, karartılmış aydınlatma grubu, dörtlü egzoz çıkışı, difüzör ve ön panjur çamurluklarda Type S logoları bulunuyor.

İç mekanında bir NSX havası esen TLX'in gösterge tablosu analog olsa da yükseltilmiş orta konsol modern görünüyor. Artık tek bir dokunmatik ekran sunan aracın bu ünitesi dokunmatik bir yüzeyden kumanda alıyor. A-Spec seçeneklerde daha büyük vites değiştirme kulakçıkları sunulurken Type S'te alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve armalı koltuk kafalıkları standart.


TLX ve A-Spec'in kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motor 276 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekişli olarak sunulacak araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak alınabilecek. Type S ise 360 beygir güç, 480 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 ile satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder