30 Mayıs 2020 Cumartesi

ATS Corsa RR Turbo


ATS işleri büyütüyor. Sınırlı üretim GT gibi bir araçla hayatta kalan marka artık pistlere özel otomobil üretimine geçiyor. Yola çıkma izni olmayan Corsa RR Turbo, GT3 dahil birçok kategoride yarışabilecek.

Görünümüne bakarak modeli, her yeri aerodinamik paketin parçalarıyla donatılmış bir ATS GT olarak tanımlamak mümkün, büyük splitter, sayısız deflektör, geniş yan etekler, dev bir spoiler, tavanda ek hava girişi ve difüzör bütün otomobilin bir aerodinamik test maketi gibi görünmesini sağlamış.

İç mekanda da neredeyse hiçbir kumanda elemanı görülmeyen araçta tam boy takla kafesi, yere sabitlenmiş metal pedallar, ortaya yerleştirilmiş dijital gösterge paneli, sökülebilir direksiyon simidi, metal vites kolu, yarış kolruğu ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunuyor. Verilerin görüntülenip kolayca yüklenebilmesi için de bir tablet orta konsola eklenebiliyor.


Turbo beslemeye sahip motoru 600 beygir güç üretebilen otomobil yaklaşık 800 kg'lık boş ağırlığa sahip. Vergiler hariç 132.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatıyla ortalama bir GT3 otomobilinden çok daha düşük fiyatlı olan modelin bakım masrafları da yarı yarıya düşük. Corsa RR Turbo'nun planlanan yıllık üretim sayısıysa 30 adet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder