25 Ekim 2018 Perşembe

Volkswagen T-Cross


Volkswagen'in 2016 yılında sergilediği üzeri açılan küçük SUV konsepti gerçeğe dönüştü. Aracın ismi aynı kalsa da sabit tavan ve arkaya iki kapı daha eklenmesiyle model çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Polo temelleri üzerine geliştirilen T-Cross 4.11 metre boya ve 2.56 metre aks mesafesine sahip. öşeli hatlarıyla bir Volkswagen olduğunu belli eden araç canlı gövde renkleriyle dikkat çekerken ön bölümde LED farlarla birlikte genel olarak ağırbaşlı bir duruş sergilendiği söylenebilir.


Farklı donanım paketleriyle değişik tasarımlarda alınabilen tamponlar ve gövde rengine boyanabilen kapı alt korumaları dikkatlerden kaçmazken otomobilin en farklı bölümünün arkası olduğu söylenebilir. Model adı plakalığın altına alınan aracın stopları, bagaj kapağı boyunca görülen kısımla birbirine bağlanmış.

İç mekanında da Polo esintileri hissedilen otomobilin direksiyon simidiyse yeni. Bu parçanın da T-Cross Breeze konseptinden alındığını hatırlatalım. Dijital gösterge paneli ve havalandırma ızgaralarının üzerine yerleştirilen dokunmatik ekran da ön paneli tamamlıyor.


Birçok yardımcı sürüş sistemine sahip olan T-Cross'ta otomatik park yardımcısı ve adaptif hız sabitleme sistemi de opsiyonel olarak alınabilecek. Arka koltukları 14 cm ileri-geri kaydırılabilen otomobilin bagaj hacmi de bu nedenle 385 ile 455 litre arasında değişiyor. Arka koltuklar katlandığındaysa hacim 1.281 litre oluyor.

Kaputu altında 1 litre hacimli TSI motorun 95 ve 115 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunacak araçta 95 beygir gücünde 1.6 litre hacimli Diesel ve 150 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli TSI da sunulacak.

6 yorum:

  1. Merco S testinde inanılmaz fit gözüküyorsun ve saç-sakal uyumu gayet iyi. Sakalı tam koysan daha da iyi olacak. Ama saçlar 10'da 10.

    YanıtlaSil
  2. t-roc ile aralarındaki fark nedir? bu daha küçük gözüküyor ancak ikisi de b-crossover değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. T-Roc 12 cm daha uzun ve B ile C arasında konumlandırılmış. Daha sportif yapılı bir SUV diyebiliriz aslında T-Roc için. Sunulan motor seçenekleri de 2 litreye çıkan hacim ve 190 beygire çıkan güce sahip.

      Sil
  3. T Roc turkiye satisi ne zAman geliyor

    YanıtlaSil