24 Ekim 2018 Çarşamba

Audi R8


Audi'nin Lamborghini temelleri taşıyan süperspor otomobili R8 makyajlandı. Aracın görünümüyle çok oynamaktan kaçınan Alman marka bunun yerine motor gücü ve yürüyen aksamda değişiklikler yaparak modeli farklılaştırmaya çalşmış.


Önden bakıldığında çok daha agresif görünen bir tamponla bizleri karşılayan otomobilde özellikle LED farların iç kenarları ve ön panjurun üzerindeki yarıklar dinamik bir görünüm sunuyor. Yan etekler ve jant seçenekleri yenilenirken arka bölümde farklı egzoz çıkışları, yeni difüzör ve artık ortada birleşen havalandırma ızgaraları görülebiliyor.

İç mekanında tasarım olarak bir yenilik bulunmayan otomobilde yeni koltuklar ve yeni renkleriyle tercih edilebilen deri ve Alcantara döşemeler yer alıyor. İki yeni gövde rengi ve siyaha boyanabilen marka logoları da donanıma eklenmiş.


Süspansiyon sistemi, frenler, direksiyon ve elektronik yardımcı sistemleri de elden geçirilen otomobilin yol tutuş karakteristikleri ve fren mesafelerinde gelişmeler yaşanmış.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli V10 motoru koruyan araçlar standart olarak 570 beygir güç, 550 Nm tork üretebilirken V10 Performance seçeneklerinden 620 beygir güç, 580 Nm tork alınabiliyor. Otomobiller 0'dan 100 km/s sürate sırasıyla 3.4 ve 3.1 saniyede ulaşabilirken sabit tavanlı seçeneklerin maksimum sürati de yine sırasıyla 324 ve 331 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder