26 Ekim 2018 Cuma

McLaren Speedtail


McLaren, şu sıralar Formula 1'de iyi sonuçlar alamıyor olsa da konu yol otomobillerine gelince işler değişiyor. İngiliz üretici yeni hiper GT modeliyle şimdiye kadar ürettiği en hızlı yol aracını tanıtmış oldu.


Tasarımında bir su damlasından esinlenilen otomobil 5.137 mm boyuyla oldukça uzun. Ayrıca aktif süspansiyon sistemi en alçak konumdayken modelin yüksekliği sadece 1.120 mm. önde yer alan 20 inç çaplı jantlar karbon fiber kapaklarla daha aerodinamik bir hal alırken yan aynalar yerine kullanılan kameralar da kapıya gizlenebiliyor. Arka aksta 21 inç çaplı jantlar kullanılmış.

Aracın arka bölümünde ince yapılı LED stoplar kullanan McLaren 3. stop lambasını da kaput üzerine dikey olarak yerleştirmiş. Hem ön hem de arkasında bagaj bölümü bulunan Speedtail'in arkasında, birbirinden bağımsız hareket edebilen kanatçıklar ve iki derin yarığa sahip difüzör bulunuyor. Bu arada önde yer alan marka logosu karbon fiber ve 18 karat beyaz altından üretilmiş.


Elektrikli olarak açılan kapılardan içeriye adım atıldığında McLaren F1'de olduğu gibi üç koltuğa sahip olduğu fark edilen araçta sürücü ortada oturuyor. Vites seçim düğmeleri dahil fiziksel butonların çoğunu tavana taşıyan McLaren dijital gösterge panelinin her iki yanına da dokunmatik ekranlar koyarken A sütunu diplerine eklenen ekranlar yan ayna görüntülerini yansıtıyor. Deri paspasları koltuklara kadar uzayan Speedtail'in yan koltukları altlarında gizli gözler var.


Kaputu altında bulunan hibrit ünite hakkında henüz çok detay vermeyen McLaren aracın 1.050 beygir güce ve 1.430 kg ağırlığa sahip olduğunu doğruladı. 0'dan 300 km/s sürate 12.8 saniyede ulaşabilen Speedtail'in maksimum süratiyse 403 km/s olarak açıklandı.

Vergiler hariç 1.75 milyon Sterlin gibi bir başlangıç fiyatına sahip olan otomobilin 106 örneği bulunacak. Bu sayı, McLaren F1 modelinin satış rakamıyla aynı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder