21 Mart 2019 Perşembe

Porsche Cayenne Coupé


Porsche Cayenne ailesi genişliyor. Üstelik bu sefer yeni bir gövde seçeneğiyle. Cayenne Coupé, son yıllarda BMW X6, Mercedes GLE Coupé ve Audi Q8'e ev sahipliği yapan segmenti daha da kalabalıklaştırmaya geldi.


Önden bakıldığında standart Cayenne ile aynı göründüğü söylenebilecek otomobilin tavanı 2 cm daha alçak. Arkaya doğru alçalmaya devam eden bu tavan standart olarak camdan üretilirken karbon fiber de opsiyon olarak alınabiliyor. Yatık bagaj kapağı camının üzerinde sabit, altındaysa aktif spoiler barındıran modelin arka plakalığı da tampona alınmış. Jant çaplarıysa 22 inçe kadar büyüyebiliyor.


İç mekanda daha alçak oturma pozisyonu sunan Cayenne Coupé'nin ön bölümde sunduğu özellikleri kardeşinden de tanıyoruz. Arka koltukları 30 mm alçaltılan modelin bagaj hacmi 622 litre olarak açıklanırken Cayenne Turbo Coupé'de bu değer 600 litreye iniyor.


Kaputu altında iki motor seçeneği bulunan aracın 3 litre hacimli V6 ünitesi 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen standart Cayenne Coupé'nin maksimum sürati 243 km/s. 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motorla donatılan Turbo, 550 beygir güç, 770 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanması 3.9 saniyede tamamlanan aracın maksimum sürati 286 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder