22 Mart 2019 Cuma

Kia KX5


Kia'nın Çin'e özel hazırladığı SUV modellerine bir yenisi eklendi. KX5 isimli araca yakından bakınca aslında bizlerin de yakından tanıdığı Sportage'ı görmek mümkün. Bununla birlikte iç mekanın bile ciddi şekilde değiştiğini söyleyebiliriz.

Ana hatları Sportage ile aynı olsa da ön bölümde kullanılan bol kromaj ve ince yapılı LED farlar bambaşka bir duruş sağlamış. Jantların tasarımına dokunmayan Kia arka bölümde de LED stopların iç desenlerini yenileyip kromajlı süslemeler kullanmış.


İç mekanda kardeşinden çok farklı görünen otomobilde 10.25 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli ve dokunmatik kumandalara sahip havalandırma sistemi gibi yenilikler bulunuyor. Ayrıca orta konsol altında yer alan göz de kapaklı hale getirilmiş.

Kaput altında yer alan ünitelerse tanıdık. 1.6 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motor 177 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor ve 7 ileri vitesli, çift kavramalaı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. 2 litre hacimli, benzinli motorsa 165 beygir güç, 203 Nm tork üretebiliyor ve 6 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla geliyor.

2 yorum:

  1. Konu dışı olarak motor1Türkiye'de gördüğüm haber üzerine soruyorum. Onur 40tdi olarak gelen 2.0 dizel motorun 400 tork ve 200 küsür beygir gücü sence yeterli mi? 0-100 değeri de zayıf ayrıca. Tonla para verip, yeni nesil bir A6 alıp, altında 320d olan cadde bebelerine geçilmek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür araçların amacı belirli bir konfor beklentisi olup bütçesi daha büyük motorlara yetmeyen müşterilerin çekilmesidir. Yeterli bulmayanlar için daha güçlü versiyonları var A6'nın. Öncelik performanssa aynı motora sahip daha küçük Audi modelleri de tercih edilebilir. BMW'nin 520d'de yaptığı da aynı şey sonuçta. O da 320d'den daha düşük performansa sahip ama ikisinin amacı farklı.

      Sil