28 Mart 2019 Perşembe

Ferrari P80/C


Ferrari'nin en özel otomobillerinden bir tanesi tanıtıldı. Daha önce de karşımıza çıkan ve özel müşteriler için üretilen tek örnek modellerden olan P80/C, aynı zamanda yollara çıkma izni bulunmayan bir yarış otomobili.


Geliştirilmesi dört yılda tamamlanan araç hem yarış hem de sergileme amaçlı iki farklı görünüme sahip. Büyük boyutlarıyla dikkat çeken splitter, yan etekler, difüzör ve spoiler yerlerinden sökülebilirken 18 inç çaplı jantlar da yerlerini 21 inç çaplı kardeşlerine bırakıp daha şık bir görünüm sağlanabiliyor.

488 GT3 temelleri üzerine geliştirilen otomobilin ok gibi bir görünüme sahip olması da rüzgar tünelinde geçirilen günlerin bir getirisi. Yollarda kullanılamadığından aracın aydınlatma grubu, ön ve arkada yer alan küçük hava girişlerinin içerisine gizlenebilmiş.


İç mekanı da 488 GT3'ten alınan modelde yerinden çıkarılabilen direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, tam boy takla kafesi, karbon fiber kapı içi kaplamaları, yarış koltukları ve altı noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor.

Maranello merkezli üretici, aracın kaputu altında yatan motorun detaylarını açıklamamış olsa da yine temellerini kullandığı modelde görev yapan çift turbo beslemeli, 3.9 litre hacimli V8 ünitenin kullanılmış olması mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder