24 Eylül 2020 Perşembe

Ford Puma ST


Ford, RS model ailesini bir süre için tarihe gömmüş olsa da modellerin sunduğu ST uzantılı seçeneklerin sayısı artışta. Mavi ovalin yeni sportif modeli Puma da sportif seçeneğe kavuşan araçlar arasına katıldı.

Tasarım olarak ST-Line donanıma sahip Puma modellerineden büyük farklılığı olmayan aracın ön panjur ve bagaj kapağına ST armaları eklenmiş. Yan aynalar, spoiler ve arka tamponun altı siyaha boyanan otomobilin 19 inç çaplı jantları da bu renkte sunuluyor. Egzoz sistemi de artık çift çıkışa sahip.


İç mekanda da ufak tefek yenilikler sunan aracın Recaro marka koltukları çok daha yüksek yan destek sunuyor. Metal pedal seti ve metal-deri vites kolu dikkat çeken otomobilin gösterge paneli ve dokunmatik ekranında özel grafikler kullanılmış.

Alçaltılmış süspansiyon sistemi daha sert ayarlanmış olan Puma ST'nin kırmızı kaliperlere sahip fren sisteminde önde 325, arkadaysa 271 mm çaplı diskler kullanılmış. Modelin ağırlığıysa 1.358 kg olarak açıklanıyor.


Platform kardeşi Fiesta ST'nin 1.5 litre hacimli, 3 silindirli, turbo beslemeli motorunu kullanan araç 200 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman gücü ön aksa iletiyor ve aracın 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Maksimum süratse 220 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder