21 Eylül 2020 Pazartesi

Touring Superleggera Aero 3


Touring Superleggera, özel üretim modellerine bir yenisini ekledi. Sadece 15 örneğinin üretileceği ve üç tanesinin şimdiden satıldığı açıklanan otomobil Ferrari F12 Berlinetta temelleri üzerine geliştirilmiş.

Üreticinin 30'lu yıllarda tasarladığı Alfa Romeo modellerine göndermeler yapan tasarımıyla dikkat çeken Aero 3'ün ön bölümü, çok bölümlü tampon nedeniyle biraz kalabalık duruyor. Düşük burun yapısı ve köşelere çekilen farlarla daha da geniş görünen otomobilin büyük jantları da ince kollu tasarıma sahip.

Ön çamurlukların arkasında yer alan geniş hava çıkışları, her iki tarafa da yerleştirilen metal yakıt deposu kapakları ve arkada gözden kaçmayacak büyüklükte tasarlanan yüzgeç, aracın ilginç dokunuşları arasında. Bu parçanın arka tampon altına kadar uzaması, dikey yerleşimli egzoz çıkışları ve ince yapılı stoplar da farklı görünen detaylar arasında. Bu arada dikkatli gözler, çift parçalı ve açısı ayarlanabilen spoiler için yüzgeç altına yerleştirilen açı ölçeri de görebiliyor.

İç mekanda ana hatlar F12'den alınmış olsa da havalandırma ızgaralarının iç tasarımları, kapı içi şekillendirmesi ve genişletilmiş orta konsol farklı yapıya bürünmüş. Dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerinin varlığı, torpido gözünün iptali ve vites se

çim butonlarının daha yukarıya alınması da diğer farklılıklar. Aracın bagajında bir çift kask, bir de özel üretim çanta için yer bulunuyor.

Kaputu altındaysa F12'den farklı olmayan otomobilin 6.3 litre hacimli V12 motoru 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebiliyor. Bu arada Aero 3'ün gövdesi tamamen karbon fiberden üretildiğinden model, temellerini paylaştığı Ferrari'den 150 kg daha hafif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder