23 Eylül 2020 Çarşamba

Volkswagen ID.4

Volkswagen'in uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ilk elektrikli SUV modeli ID.4 sonunda resmen tanıtıldı. İlk etapta tek motor seçeneğiyle sunulacak olan model ilerleyen zamanlarda yüksek performansa sahip, çift motorlu seçeneğiyle de pazarda olacak.

Markanın ID.3'te de kullandığı yüze sahip olan ID.4, dinamik duran bir ön bölümle şık görünüyor. Çamurluklar, tamponların alt bölümü ve kapı altları siyah renkli korumalarla donatılan otomobilde büyük jantlar ve çıkıntı yapmayan kapı kolları kullanılmış.

Tavanı da kontrast renkte tercih edilebilen SUV, arkada ince uzun LED stoplar ve içeriye doğru girinti yapan bir tampona sahip. 4.585 mm boya, 1.852 mm genişliğe, ve 1.612 mm yüksekliğe sahip ID.4, 2.766 mm'lik aks mesafesi sunuyor.

Sade fakat renklendirilebilir bir iç mekana sahip olan SUV, küçük bir dijital gösterge paneli ve büyük sayılabilecek dokunmatik ekrana sahip. Ara konsolda birçok depolama bölümü bulunan otomobilin vites kumandası, gösterge tablosunun sağına yerleştirilmiş. Bagaj hacmiyse 543 ile 1.575 litre arasında değişiyor.

Arkadan itişli olan ID.4, 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna sahip. İlerleyen aylarda çift motorlu seçeneği, 306 beygir güç ve dört tekerlekten çekişli olarak tanıtılacak otomobilin tek motorlu seçeneğinde 82 kWh (Net 77) kapasiteli bataryalar bulunuyor. Bu haliyle 520 km menzil (NEDC) sunan araç 0'dan 100 km/s sürate 8.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 160 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder