23 Eylül 2020 Çarşamba

BMW M3 ve M4


BMW'nin merakla beklenen M modelleri sonunda resmen tanıtıldı. 3 ve 4 Serisi'nin en sportif seçenekleri M3 ve M4, daha düşük güçlü kardeşlerinin aksine ortak bir ön bölümle satışa sunulacak. Üstelik manuel şanzıman da donanımda yer alıyor.

BMW 4 Serisi'nin tartışmalar yaratan büyük böbrekli ön bölümüne sahip ikilide panjur içerisinde yatay şeritli izgara görülebiliyor. Daha agresif duran ön tamponda daha büyük hava girişleri bulunurken kaputa da bir çift hava çıkışı eklenmiş.


Tamponların altıyla birlikte siyah renge boyanan yan etekler şişirilmiş çamurlukları birbirine bağlamış. Önde 18, arkada 19 inç çaplı jantlara sahip araçlar birer inç büyüyen jantlarla da alınabiliyor. M yan aynaları da belirtmeden geçmemek lazım.

Arkada dörtlü egzoz çıkışı ve ince bir spoiler ile farklılaşan otomobillerde alınabilen opsiyonel M Rave Track Pack sayesinde 25 kg hafifleme sağlanabiliyor. Bu kilo kaybı, hafifleyen jantlar, karbon seramik fren diskleri ve karbon fiber ön koltuklar sayesinde gerçekleşmiş.


İç mekana geçildiğinde daha sportif koltuklarla bizleri karşılayan ikilide M1 ve M2 hafıza butonları, kırmızı renkli motor çalıştırma düğmesi, 10 farklı konumda ayarlanabilen çekiş kontrol sistemi ve birçok noktayı kapsayan opsiyonel karbon fiber trim paketi yer alıyor.

Gelelim kaput altına: Her iki M modelinde de 3 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, 6 silindirli motor kullanılıyor. 480 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen ünite bu gücü arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarıyor. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.2 saniye sürüyor.


Competition uzantılı araçlardaysa aynı motor 510 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Bu modeller sadece 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla alınabiliyor ve 0-100 km/s deparlarını 3.9 saniyede tamamlıyor. 2021 yılının yaz aylarında araçları dört tekerlekten çekiş sistemiyle almak da mümkün olacak. Bu durumda 0-100 km/s deparları 3.5 saniyede tamamlanacak. Bütün M3 ve M4'lerin maksimum süratini 250 km/s'te sınırlayan BMW opsiyonel olarak sınırı 290 km/s'e çekebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder