26 Eylül 2020 Cumartesi

Audi Q5 Sportback


Arka bölümünde daha sportif bir görünüm sunan SUV modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Audi'nin yaz başında makyajladığı Q5, bu furyanın en yeni temsilcileri arasında yer buldu.

Q5'in hafifçe elden geçirilmiş tamponuyla biraz daha sportif görünmeye çalışan Sportback kardeşin genişliği, yüksekliği ve aks mesafesi değişmese de boyu 70 mm uzamış. Daha yatık bir bagaj kapağı camı nedeniyle farklı spoiler ve deflektör ikilisine sahip otomobilin tamponunun alt kısmı da farklı tasarlanmış.

İç mekana geçildiğinde, ön bölümde kardeşinden farksız olan Sportback, bagaj bölümünde 70 litre hacim azalması yaşayarak 510 ile 1.480 litre arasında değişen hacim sunuyor.

Kaput altında da tanıdık üniteler bulunuyor. 2 litre hacimli Diesel motoru 204 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen aracın SQ5 Sportback seçeneğindeyse 3 litre hacimli Diesel motorun 347 beygir güç üretebilen versiyonu görev yapacak. Önümüzdeki aylarda şarj edilebilir hibrit versiyonlar da ürün gamına eklenecek.

Aracın Kuzey Amerika pazarlarında satılacak benzinli seçenekleriyse yine 2 ve 3 litre hacimli. Küçük hacimli ünite 265 beygir güç, 370 Nm tork üretebilirken V6 motor 355 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. dışı çirkin, içi çakma tablet görünümlü.

    paramız yok, ulaşma imkânımız yok diye bunları bari hayrıkalım burdan be onur şefim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha ha ha! hakikaten ortadaki ekran sonradan tutturulmuş tablet gibi!!

      Sil