29 Haziran 2020 Pazartesi

Audi Q5


Audi'nin SUV modelleri de markanın yeni yüzüne kavuşuyor. Yeni nesli 2016 yılından beri bizlerle olan Q5 de makyajlanan araçlar arasına katıldı. Üstelik bu sefer aracın donanımında bir dünya prömiyeri de yer alıyor.

Q5’in yenilenen LED farları panjura doğru daralıyor. Elden geçirilen bu panjur daha büyük görünürken makyajlanan tamponun sahte hava girişleri de daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.
12 gövde renginden ikisi yeni olan otomobilin jant çapları 17 ile 21 inç arasında değişiyor. Kapı etekleri de makyajlanan aracın arka çamurluklarına küçük deflektörler eklenmiş. Arkada stoplar arasına bir çıta çektiği görülen Audi, sahte egzoz çıkışlarını da daha gerçekçi tasarlamış.


Bu arada modelin asıl yeniliği de arkada. Dış tasarımları değişmeyen stoplar dünyanın ilk dijital OLED stopları. İçlerinde, her biri 6 segmente ayrılmış 3 bölüm yer alan parçalar satın alma anında üç farklı iç tasarımdan biriyle seçilebiliyor. Sürüş modlarından dinamik seçildiğinde farklı bir şekil alan grafikler yakınlık sensörüne de sahip. Bu sayede Q5 dururken arkadan yaklaşan araç 2 metreden daha yakına geldiğinde stopların bütün üniteleri maksimum güçte yanıyor.


İç mekana geçildiğinde büyük değişikliklerle karşılaşmıyoruz. Dijital gösterge panelinin tasarımını güncelleyen Audi sunduğu yeni döşeme ve trim parçalarıyla bu bölümü güncellemiş. Modüler bilgi eğlence sistemi platformunun 3. Neslini kullanan makyajlı Q5, önceki araçta kullanılan sistemin 10 katı işlemci gücüne sahip. Makyaj öncesinde vites kolu önünde yer alan çevirmeli kumanda ve dokunmatik yüzeylerse yerlerini kapaklı bir göze bırakmış.


Pazara sunulacak ilk motor seçeneği 2 litre hacimli bir turbo Diesel olacak Q5 bu üniteden 204 beygir güç, 400 Nm tork alacak. Hafif hibrit sistem sayesinde start/stop sistemi 22 km/s altında kalan hızlarda devreye girebilen model bu sayede yakıt tüketim ortalamasını düşürebilecek. Aynı motorun farklı güçteki versiyonları, 3 litre hacimli, 6 silindirli bir Diesel, 2 seçeneği bulunacak 2 litre hacimli benzinli motor ve yine 2 farklı güç çıkışına sahip olacak şarj edilebilir hibrit ünite daha sonra satışa sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder