4 Temmuz 2020 Cumartesi

Škoda Octavia RS


Škoda Octavia ailesi çeşitlenmeye devam ediyor. Yüksek performanslı seçeneklerden ilk olarak hibrit sisteme sahip RS iV isimli olanını tanıtmayı seçen üretici şimdi de standart benzin ve Diesel üniteli araçları ortaya çıkardı.


Görünümü hibrit seçenekten farksız olan ikili yine liftback ve station wagon gövde tipleriyle alınabiliyor. İç mekanda da sabit kafalıklı ön koltuklar ve Alcantara trim parçaları gibi detaylar görülebiliyor.


Kaputları altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorlar bulunan araçlardan benzinli olanı 245 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalıi yarı otomatik şanzımanla (DSG) alınabilen otomobilde ikinci seçenek seçildiğinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşma 6.7 saniyede tamamlanıyor. Maksimum süratse 250 km/s'te sınırlı.


Diesel motoru 200 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen Octavia RS sadece DSG ile sunuluyor. Bu seçeneğin farklılığıysa gücün ön veya iki aksa birden iletilme opsiyonunu sunması. Dört tekerlekten çekişli araç 0'dan 100 km/s sürate 6.8 saniyede ulaşabiliyor.

3 yorum:

  1. 6.8 hızlanma kabul edilemez. 2.0tsi 280ps 350nm süperb 5.6 sn iken bu sözde rs versiyonun daha başarılı veriler ortaya koyması gerekirdi.

    üstelik kardeş seat halihazırda 2.0tsi cupra motordan 320ps güç alıyorken..

    YanıtlaSil
  2. konu dışı soruyorum, yeni kasa range rover ne zaman gelecek? bir tarih belli mi?

    bmw, mercedes, audi ve daha lüx firmalar "baba" modellerini yenilediler. tabii ki bir range rover'ın gelişim aşaması yıllar alır ama 7-8 sene oldu güncel kasa çıkalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sene tanıtılması bekleniyordu en son. Daha küçük modellere yoğunlaşınca kaldı en büyük model kenarda.

      Sil