3 Temmuz 2020 Cuma

Dodge Charger ve Challenger SRT


Dodge, tam bir güç çılgınlığı başlarrı. Markanın SRT armalı modellerini en güçlü seçeneklerine kavuşturan firma Charger'ı da Redeye paketine kavuşturdu. V8 motorların ürettiği güçler dudak uçuklatıyor.

Charger SRT Hellcat Redeye, markanın en hızlı sedan modeli. Sadece geniş gövde ile sunulan otomobilde işlevsel hava girişlerine sahip bir kaput kullanılırken 20 inç çaplı jantlarda 305 tabanlı lastiklere yer verilmiş. İç mekandaysa Redeye armaları ve gümüş renkli dikiş iplikleri var.

Kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli V8 motoru 808 beygir güç, 959 Nm tork üretebilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzıman yardımıyla gücü arka aksa aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.5 saniye civarında olan modelin maksimum süratiyse 326 km/s.


Gelelim Challenger'a. SRT Super Stock isimli versiyonuyla Demon'a göz kırpan Dodge, bu araçta Hellcat ailesinde kullandığı tasarım detaylarına yer vermiş. Charger SRT Hellcat Redeye'da olduğu gibi Line Lock, Brembo frenler ve adaptif süspansiyon sistemi sunuluyor.

Aynı V8 motorun 819 beygir güç, 959 Nm tork üretebilen seçeneğine sahip otomobilde yine aynı şanzıman ve arkadan itiş sistemi kullanılıyor. 0-100 km/s deparını bu model de 3.5 saniye civarında tamamlasa da 315 tabanlı drag lastikleri nedeniyle maksimum sürati 270 km/s's'te sınırlandırılmış. Bu arada jant çaplarının 18 inç olduğunu da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder