1 Temmuz 2020 Çarşamba

Audi e-tron S ve e-tron S Sportback


Audi'nin elektrikli SUV modellerinden e-tron ve kardeşi e-tron Sportback yeni bir seçeneğe kavuştu. S ekli model, bu harfe sahip diğer Audi modelleri gibi yüksek performanslı versiyonu işaret ediyor. Ek güç, araca eklenen 3. motor sayesinde kazanılmış.


Anahatlarında farklılık olmayan modellerin çamurlukları genişlemiş ve hem ön hem de arka bölüme "S" armaları yerleştirilmiş. Ayrıca farklı yerlerde kullanılan gri renk de modelleri kardeşlerinden ayırmış. 21 veya 22 inç çaplı jantlarla sunulan araçların lastik tabanları da 285 mm genişliğinde.

İç mekanında da tasarımdan çok donanım farklılıkları sunacak olan otomobillerde yüksekliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi standart olarak sunulacak. 400 mm çaplı ön fren diskleri ve 6 pistonlu kaliperler de donanıma eklenmiş.


Arka aksta iki, öndeyse bir elektrik motoruna sahip, dört tekerlekten çekişli araçlar 435 beygir güç, 808 Nm tork üretebiliyor. 8 saniyeye kadar sürebilen boost fonksiyonuyla bu değerler 503 beygir ve 973 Nm'ye ulaşıyor. Maksimum sürati 210 km/s'te sınırlı olan ikili 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabiliyor. 95 kWh kapasiteli bataryalarsa standart araçlarınkiyle aynı ve menzili 363 km'ye ulaştırabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder