1 Temmuz 2020 Çarşamba

Volkswagen Tiguan


Volkswagen'in en popüler SUV modeli Tiguan makyajlandı. Markanın birkaç aydır tanıttığı yeni modellerin detaylarıyla süslenen otomobile bir düşük tüketimli bir de yüksek performanslı seçenek eklendi.

Yeni bir ön bölümle bizleri selamlayan Tiguan'da kalınlaşan panjur, Golf'te olduğu gibi çamurluklara doğru uzayan Matrix LED farlar ve donanıma göre tasarımı değişen sportif görünümlü tamponlar kullanılıyor. Jant çapları 17 ile 21 inç arasında değilen otomobilde yeni gövde renkleri de sunuluyor.


Arka bölüme geçildiğinde grafikleri yenilenmiş stoplar, sahte egzoz çıkışlarına sahip tampon ve reflektörlerin arasına çekilen kırmızı şerit görülebiliyor. Yeni logonun altına alınan Tiguan yazısı ve yeniden tasarlanan 4Motion arması da farklılıklar arasında.

Aileye katılan Tiguan R'da ise Arteon R'da da kullanılan ince kollu jantlar, güçlendirilmiş frenler, mavi kaliperler, 10 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi, füme renkli yan aynalar, farklı yan etekler, R logolu eşik aydınlatmaları ve dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor. Opsiyonlar arasında Akrapovič egzoz sistemi de yer alıyor.


İç mekana geçildiğinde makyajın hafif olduğu görülebiliyor. Yenilenen ve dokunmatik düğmelere kavuşan direksiyon simidi haricinde elden geçirilmiş dijital gösterge paneli, farklı koltuk döşemeleri, tamamen dokunmatik olan havalandırma kumandaları ve 3. nesil yazılıma sahip bilgi-eğlence sistemi gözlerden kaçmıyor. Vites kolunun da makyajlı olduğunu belirtelim. 10 hoparlörlü Harman/Kardon müzik sistemi opsiyonlar arasında.


1.5 ve 2 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel motorları kullanmaya devam edecek Tiguan ailesine eklenen eHybrid seçeneğinde kullanılan 1.4 TSI motor ve elektrik motoru ikilisi 245 beygir güç sunabiliyor. Sadece elektrikle 130 km/s sürat yapabilen şarj edilebilir hibrit otomobilin elektrikli menzili 50 km.


Performans meraklılarını da unutmayan Volkswagen, Arteon'da olduğu gibi Tiguan'a da bir R seçeneği eklemiş. 2 litre hacimli, benzinli motoru 320 beygir güç üretebilen modelde dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli DSG standart olarak sunuluyor. Araca bir de yarış modu ekleyen Volkswagen direksiyona eklediği R düğmesiyle moda kolay erişim de sunuyor. Bu araçta metal pedal seti, sabit kafalıklı ön koltuklar ve uzun vites değiştirme kulakçıkları da standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder