24 Haziran 2020 Çarşamba

Volkswagen Arteon


Volkswagen'in büyük liftback modeli Arteon makyajlandı. Dışarıdan bakıldığında çok da yeniliği yokmuş gibi duran otomobilin iç mekanı ve motor seçeneklerinde büyük yenilikler yer alıyor. Asıl dikkat çekense yeni gövde seçeneği.


Önden bakıldığında yeni marka amblemi, panjur üzerinde birbirine bağlanan farlar ve biraz daha dinamik duran ön tampon hava girişleri gibi farklılıklar sunan araçta yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri sunuluyor. LED stopların da tasarımları elden geçirilirken tampon altlarında yer alan sahte egzoz çıkışları da elden geçirilmiş.


Arteon'un en büyük yeniliği olarak sayılabilecek Shooting Brake gövde seçeneği daha pratik bir araç isteyenleri hedeflese de bagaj hacminin kardeşinden sadece 2 litre daha büyük olması çok da sevindirici değil. Bununla birlikte artan baş mesafesi ve büyüyen açılabilir sunroof bu seçeneğin getirileri arasında.

Aileye yeni katılan Arteon R'da görev yapan 20 inç çaplı jantlar daha ince kollara sahipken fren kaliperleri mavi renkli. Ön tamponu daha agresif duran modellerin arka tamponuna difüzör entegre edilirken dörtlü egzoz çıkışı da gerçek hale gelmiş. Alçaltılmış süspansiyon sistemi ve ön aksta görev yapan delikli fren diskleri haricinde bu versiyonu R logolarından da tanımak mümkün.


İç mekanında da büyük yenilikler olan aracın bu kısmı artık Passat'tan alınmış gibi durmuyor. Yeni dijital gösterge paneli ve direksiyon simidinin haricinde havalandırma çıkışları da inceltilip konsola entegre edilen Arteon'un havalandırma kumandaları da dokunmatik olmuş. Konsolun üst kısmında kullanılan imitasyon deri, daha premium görünüm sağlarken R'da görev yapan sabit kafalıklı koltuklar sportif duruyor.

Sezgisel hız sabitleyiciye sahip yarı otonom sürüş yardımcısını da donanımına alan Arteon'da metal pedal seti, 700 Watt çıkış gücü sunan Harman/Kardon ses sistemi ve 30 renkli ambiyans aydınlatması gibi kalemler de kullanılmış.


Kaputu altında da yenilikler sunulan aracın 1.5 ve 2 litre hacimli benzinli motorları 150, 190 ve 280 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli Diesel ünite 150 ve 200 beygir seçenekleri sunuyor. Aileye yeni katılanlardan R'da kullanılan 2 litre hacimli, benzinli motor 320 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. eHybrid isimli hibrit seçenekteyse 1.4 litre hacimli TSI motor ve elektrik motorunun birleşimi 218 beygir güç sunuyor.

Motor ve donanım seçeneğine göre önden veya dört tekerlekten çekişli olan Arteon modellerinde 6 veya 7 ileri vitesli DSG görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder