7 Şubat 2019 Perşembe

Volkswagen Passat


Bu yıl Cenevre'nin yıldızları arasında bir de Volkswagen bulunuyor. Markayı D segmentinde temsil eden Passat, makyajlı haliyle fuara katılacak. Aracın en büyük değişiklikleriyse teknoloji alanında gerçekleşmiş.

Volkswagen grubunun hafif makyaj alışkanlığına uygun şekilde hazırlanan yeni Passat'ın ön bölümünde yeni Matrix LED farlar ve farklı tamponlar görülebilirken yeni jant seçenekleri ve gövde renkleri de aileye eklenmiş. Stopların iç tasarımları ve arka tamponun alt kısmı da makyajdan etkilenen yerler arasında.


İçeride, heptik geri bildirim sağlayan yeni bir direksiyon simidi ve farklı dijital göstergelere kavuşan otomobilin orta konsolunda artık analog bir saat yerine "Passat" arması görülüyor. Yeni trim, döşeme ve ambiyans ışıklandırması renkleri de değişimin parçası. Bu arada bilgi eğlence sistemlerinin de son sürümlerine kavuştuklarını hatırlatalım.


Altı yeni elektronik yardımcıya kavuşan Passat artık sürücünün tepki vermediği durumlarda aracı kenara çekebiliyor. Adaptif şerit takibi sayesinde araç, otonom sürüşte, sürücünün normalde yakın durduğu şerit çizgisine yaklaşabiliyor. Sezgisel adaptif hız sabitleme ve yol çalışması tanıma sistemleri de otonom sürüşü daha da güvenli hale getiriyor.


Kaputunun altında büyük bir değişiklik olmayan Passat'ın hacimleri 1.5 ile 2 litre arasında değişen üniteleri 120 ile 272 beygir arasında güç üretebiliyor. En güçlü motorun gücü egzoz emisyon normlarının sıkılaşmasının ardından 280 beygirden inerken diğer ünitelerde bu sorun gözlenmiyor. Şarj edilebilir hibrit Passat da 1.4 TSI motoruyla 218 beygir güç üretmeye devam ediyor.

1 yorum:

  1. heptik geri bildirim ne diye araştırırken "haptik" olduğunu öğrendim. titreşimle uyarı sağlıyormuş. beğendim, güzel teknoloji. güvenlik sistemleri de çok harika gözüküyor, diğer araçlara da bu şekilde yerleştirirler umarım.

    YanıtlaSil