24 Haziran 2020 Çarşamba

Opel Mokka


Opel Mokka geri döndü. Üstelik ilk etapta tek motor seçeneğiyle. Markanın yeni tasarım anlayışını da bizlere sergileyen otomobil 2018 yılında sergilenen GT X konseptinin hayat bulmuş hali olarak tanımlanabilir.


Konsept halinde olduğu gibi köşeli LED farlarla donatılan modelin siyah renkte alınabilen kaput ve tavanını da tanıdık. Alt kısımda kalın plastik korumalara sahip olan SUV, çift renkli jantlar, ince LED stoplar, ilginç görünen C sütunu ve küçük spoiler gibi detaylarla dikkat çekiyor.

İç mekanı da konsept haline göndermeler yapan araçta görev yapan dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birleşik tasarıma sahip. Üç kollu direksiyon simidi, havalandırma kumandaları ve kapı içleri tanıdık olsalar da orta konsola yatay olarak yerleştirilmiş havalandırma çıkışı ve bir mandal halini alan vites selektörü ilginç farklılıklar.


4.150 mm boya sahip olan Mokka, Mokka X'ten 125 mm daha kısa. Buna rağmen aks mesafesi 2 mm uzayan otomobil 10 mm genişlemiş. Bagaj hacmiyse 350 litreyle eskisinden sadece 6 litre daha küçük. Bu arada modelin donanımında adaptif hız sabitleme sistemi ve trafik işareti tanıma özellikleri bulunduğunu belirtelim.

İlerleyen zamanlarda benzinli ve Diesel motor seçeneklerine de kavuşacak olan Mokka'nın ilk etapta sadece elektrik motorlu versiyonu satılacak. Daha önce PSA'nın diğer araçlarında da görev yapan üntie 136 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor. 50 kWh kapasiteli piller 322 km menzil sunarken maksimum sürat 150 km/s'te sınırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder