22 Haziran 2020 Pazartesi

Cupra Ateca


Seat Ateca'nın geçtiğimiz hafta makyajlanmasının ardından kardeş araç Cupra Ateca da benzer değişimlere kavuştu. Motoru aynı kalan araç üzerinde yapılan iyileştirmeler sonucunda performans artmış.

Seat logolu kardeşinde olduğu gibi yeni LED aydınlatma grubuna kavuşan otomobilde daha agresif görünüme sahip ön tampon ve panjur kullanılmış. Izgara tasarımı da yenilenen aracın 19 inç çaplı, çift renkli jantları da yeni görünümleriyle karşımızda. Dört çıkışa sahip Akrapovič egzoz sistemi de donanımda.


İç mekana geçildiğinde yeni direksiyon simidi üzerinde motor çalıştırma ve Cupra düğmeleri görülebiliyor. ESP butonuysa diğer araçlarda motor çalıştırma düğmesinin olduğu yere alınmış. Sabit kafalıklı ön koltuklar ve metal pedal seti sportif yapıyı güçlendirirken daha büyük dokunmatik ekranla grafikleri yenilenen dijital gösterge paneli donanıma eklenmiş.

Öngörü yapabilen adaptif hız sabitleme sistemi, çapraz trafik uyarısı ve park yeri çıkış yardımcısıyla birlikte acil durum fren sistemine kavuşan modelin opsiyonları arasında, delikli ön disklere sahip Brembo fren sistemi yer alıyor.


Kaputu altında, 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen, turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, benzinli üntiteyi koruyan Cupra Ateca'nın 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemi korunmuş. Bununla birlikte çekiş sistemi ve kalkış kontrol yardımcısı üzerinde yapılan çalışmalar sayesinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.9 saniyeye çekilebilmiş. Maksimum süratse 247 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder