30 Haziran 2020 Salı

Bentley Bentayga


Bentley, ilk SUV modeli Bentayga'yı makyajladı. Daha çekici bir görünüme kavuşan otomobilin iç mekanı da ciddi şekilde yenilenirken kaput altında bir yenilik olmamış. Lüks SUV donanım olaraksa iyileşme yaşamış.

Makyaja farlardan başlayan İngiliz üretici bu bölümde daha eliptik ünitelere yer vermiş. Matrix LED farların iç tasarımı da çok daha dikkat çekici hale getirilmiş. Genişleyen ön panjur ve daha sert çizgilere kavuşan ön tampon da heybetli görünümü pekiştirmiş.


Yeni tasarım jantları 21 ve 22 inç çaplı olarak alınabilen Bentayga'nın lastikleri dışarıya doğru ikişer santim itilmiş. Bu sayede çamurluklar daha dolu görünürken aracın dengesi de iyileşmiş. Yeni gövde renkleri de donanımlara eklenmiş.

Arkası adeta baştan çizilen Bentayga'da bagaj kapağı çamurluklara kadar uzanıyor. Elips şekilli LED stopların arasında yer alan logonun altına da Bentley yazan firma plakayı tampona taşımış. Burada artık aydınlatma grubuna da yer veren Bentayga'da ortadan kesilmiş elips biçimli egzoz çıkışları kullanılmaya başlanmış.


İç mekana geçildiğinde yeni direksiyon simidi ve dijital gösterge paneliyle karşılanan yolcular orta konsolun da yeni olduğunu görebiliyor. Burada artık yuvarlak havalandırma ızgarası kullanmayan Bentley genişlettiği dokunmatik ekranın altındaki kumandaların tamamını yeniden tasarlamış.

Arka koltuklarda diz mesafesini artırmayı başaran ingiliz üretici bu koltukların sırtlıklarının da eskisinden daha fazla yatırılabildiğini belirtiyor. Ayrıca artık arka koltuk havalandırması, 5 koltuklu araçlarda da sunuluyor. Opsiyonlar arasında 20 hoparlörlü, 1.780 Watt çıkış gücü sunan Naim ses sistemi yer alıyor.


4 litre hacimli V8 motoru, çift turbo besleme yardımıyla 550 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen, 2.416 kg ağırlığındaki aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.5 saniye sürerken maksimum sürati 290 km/s olarak açıklanıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor.

Önde 440, arkadaysa 370 mm çaplı karbon seramik fren diskleriyle alınabilen aracın ön aksında 10 pistonlu kaliperler görev yapıyor. İlerleyen aylarda 3 litre hacimli bir V6 motor kullanan hibrit ve 6 litre hacimli W12 motoruyla Speed seçenekleri de tanıtılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder