12 Nisan 2017 Çarşamba

Dodge Challenger SRT Demon


Dodge, 2014 yılında Challenger ailesine Hellcat versiyonunu kattığında çoğu insan arkadan itişli bir otomobil için 717 beygirin aşırı olduğunu düşünmüş olsa da firma buna katılmıyor. 2017 New York otomobil fuarında tanıtılan Demon bu çıtayı daha da yukarıya çekiyor.

Dışarıdan bakıldığında sahp olduğu gücü pek de yansıtmadığı söylenebilecek araçta büyük bir splitter, 18 inç çaplı ve siyah renkli jantlar, genişletilmiş çamurluklar, büyük bir hava girişine sahip kaput ve SRT logolu küçük bir spoiler bulunuyor.


İç mekana geçince de durum çok farklı değil. SRT logolu direksiyon simidi, metal pedal seti ve Alcantara döşemeler haricinde dışarıda olduğu gibi gösterge tablosunda da Demon'a özel şeytan figürü kullanımı önemli bir ipucu oluyor.

Hellcat'ten yaklaşık 100 kg daha hafif olan aracın ağırlığının azaltılmasında, sürücü koltuğu dışında oturacak  yer sunulmamasının katkısı büyük. Ön yolcu koltuğu, arka koltuklar ve bagaj halıları istendiğinde herbiri için sadece 1 Dolar opsiyon fiyatı isteniyor.


Kaput altında yer alan 6.2 litre hacimli v8 motoru da Hellcat ile paylaşan otomobilde daha büyük bir kompresör besleme kullanılarak 850 beygir güç elde edilmiş. Bu güç, arka aksa 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla iletiliyor. Sonuç etkileyici: 0'dan 97 km/s sürate 2.3 saniyede ulaşabilen otomobil hızlanma sırasında 1.8 G çekiyor ve burnunu neredeyse 1 metre yukarıya dikebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder