9 Temmuz 2020 Perşembe

Lexus LS


Lexus, en büyük sedan modeli LS'i makyajladı. 2017 yılında yeni nesline kavuşan otomobilin görünümünde büyük yenilikler olmasa da segmentin gerekliliği olan konfor seviyesi artırılmış.


Tasarımında neredeyse hiçbir şey değişmemiş gibi duran otomobilin LED farları daha basit bir gruplama ya sahip ve yeni tamponda yer alan hava girişleri de daha küçük. Ön panjursa dev boyutlara sahip olmaya devam ediyor. Ön çamurluklarına hava çıkışları eklenen LS'te yeni jantlar ve alt kısmı hafifçe elden geçirilmiş arka tampon kullanılıyor.


İç mekan tasarımında da ufak tefek yenilikler yapan Lexus yeni direksiyon simidinin arkasına farklı grafiklere sahip bir dijital ekran yerleştimiş. Bilgi-eğlence ekranıysa artık dokunmatik ve önde oturanlara daha yakın konumlandırılmış. Lexus, adaptif süspansiyon sistemini yeniden ayarlamış ve ses izolasyonunu da artırmış.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli bir v6 motor kullanılan otomobil 415 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan LS 500'den daha az yakıt tüketmesini isteyenlerse LS 500h isimli hibrit aracı seçebilir. 360 beygir gücündeki model yine 3.5 litre hacimli motora sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder