9 Temmuz 2020 Perşembe

Audi Q4 Sportback e-tron Concept


Audi'nin Q4 konseptlerine bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz yıl standart versiyonu tanıtan Audi şimdi de aracın Sportback kasasını ortaya çıkardı. Dış görünüş değişse de altyapı ve performans tanıdık.

Q4 Sportback konseptinin ön görünümü kardeşininkinden farklı değil. Farklı ön panjur dokusu ve tamponda kullanılan gri renkli eklemeler değişiklikleri oluşturmuş. 22 inç çaplı jantların tasarımını değiştiren Audi şişkin çamurluklarla elde ettiği güçlü omuz çizgisini de korumuş.


Asıl farklılıksa aracın arka bölümünde. Tampona yine gri renkli eklentiler yapan Alman marka çok bölmeli stopları da aynen kullansa da daha hafif bir açıyla alçalan tavanın devamına eklenen yatık bagaj kapağı camı ve bu parçayı ikiye bölen spoiler yenilikler olacak göze çarpıyor.


İç mekanını Q4 konseptiyle paylaşan otomobilin motorları da bu araçtan tanıdık. Bir çift elektrik motoruyla donatılan konsept dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Arkada yer alan ünite 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilirken öndeki 102 beygir güç, 150 Nm üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.3 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 180 km/s'te sınırlanırken 82 kWh kapasiteli bataryalar 450 km menzil sunabiliyor. Tek motorlu versiyonunsa 500 km menzin sunabileceği söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder