10 Temmuz 2020 Cuma

Ares Panther ProgettoUno


Geçtiğimiz yıl konsept hali tanıtılan ve modern De Tomaso Pantera olarak anılan Panther ProgettoUno üretime geçiyor. 21 örneği bulunacak otomobilin başlangıç fiyatı 615.000 Euro olarak açıklandı.


80'li yılların dikkat çeken tasarım detaylarından kapaklı farları geri getiren otomobilde bu üniteler LED teknolojisi kullanıyor. Sivri burun yapısı, hemzemin kapı kolları, ince kollu jantlar, kapıların arkasındaki hava girişleri, geniş çamurluklar, dörtlü egzoz çıkışları ve dev hava çıkışlarına sahip kaput agresif dururken stopların Chevrolet'den alınması ilginç olmuş.

Gövdesi karbon fiberden üretilen otomobilin iç mekanında da bu malzeme bolca kullanılmış. Deri ve Alcantara gibi döşemeler de konsol üstü dahil bir çok yerde göze çarpıyor. Dijital gösterge paneli ve Daniel Hertz ses sistemi gibi detaylar dikkat çekerken Lamborghini'den alınan parçalar da gözden kaçmıyor.


Lamborghini demişken, aracın Huracán temelli olduğunu söyleyelim. Hatta 5.2 litre hacimli V10 motor da bu modelden alınmış. 650 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaşabilen otomobil 325 m/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder